Hírek

Tenerife aktuális hírei

Tamaimo autóverseny

Tenerife - Oktoberfest38. alkalommal megrendezett éves Tamaimo hegyi autóverseny November 10-11. én kerül megrendezésre. A szervezőket némi aggodalommal töltötte el az esemény fő támogatójának a COANSA (hivatalos SEAT értékesítő) visszalépése. A szervezők a Barlia motorsport és a FIASCT most a Kia Motors al együttműködve találták meg az új szponzort.

A Kia nem csak szponzorálja az eseményt de a biztonsági konvojt is biztosítja a rendezvén számára.

A szervezők a Tenerife döntéshozó testületével együttműködve a győztest a Cabildo de Tenerife serleggel jutalmazzák.

[web]

Oktoberfest Tenerife

Tenerife - OktoberfestMünchen legnépszerűbb fesztiválja ebben az évben Tenerifére jön. A hagyományos német sör fesztivál kerül megrendezésre. A 10 nap alatt a kanári-szigeteki és a német élelmiszerek széles választéka lesz megtalálható, valamint Kanári-szigeteki borok, német sörök és a bajor zene teszi hangulatossá a fesztivált. Az esemény helyszíne Miraverde Costa Adeje.

Az Oktoberfest minden nap október 12-22-ig 17:00-tól éjfélig a hétköznapokon, hétvégén 11:00-tól 02:00-ig lesz nyitva. A belépés teljesen ingyenes és az ital árak amennyire csak lehet alacsonyan lesznek tartva. Oktoberfest egybeesik az Adejei Patronales de Nuestra Senora de la Encarnación Fiestával.

[web]

Tenerife rehabilitációja

Tenerife - tűzA Kanári-szigetek közigazgatás több mint 3.170.000 eurót juttat a nyári pusztító erdőtüzek által érintett területek helyreállításra és rehabilitációra.

Alelnöke és az oktatási miniszter Jose Miguel Perez, elmondta, hogy átfogó környezetvédelmi helyreállítási tervvel rendelkeznek, hozzátéve, hogy a pénzt 2015-ig kell felhasználni. Remélhető, hogy a pénzhez további 3 millió euró társul a központi kormányzattól, hogy ne csak a nemzeti park hanem minden érintett terület rehabilitációja megtörténjen.

Remélhető, hogy a pénz is társul további 3 millió eurót a központi kormányzat, amely lehetővé teszi a rehabilitáció minden érintett területen, nem csak az a nemzeti parkok.

Fast and the furious

Tenerife - Fast and the furiousA népszerű akciófilm 6. részének forgatása hamarosan kezdődik Tenerifén. Az már köztudott, hogy a legtöbb akciójelenet Santa Cruz ban és Puerto de la Cruz ban lesz forgatva. A csapat 200 emberrel érkezik a szigetre, a forgatás várhatóan 5 hétig fog tartani és nincs kizárva, hogy további 2 hétet töltenek forgatással Lanzarote szigetén.

A szereplők: Vin Diesel, Paul Walker, Wayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Luke Evans… A film bemutatója 2013 tavasza előtt nem várható.